Takaisin

Tuomme tutuksi: Matri

Matri - kaikki hyvä vuoteeseen

Verkkokauppaamme ilmestyi hetki sitten makuuhuoneen tekstiilejä, kun saimme valikoimaamme kauniit Matrin tuotteet. Matrin tarina alkoi vuonna 1985 Perniössä, kun perniöläinen tehdastyöläinen Martti Lehtonen yhdessä vaimonsa Anjan kanssa alkoi nikkaroimaan huonekaluja omaan kotitaloonsa. Vähitellen kalusteet vaihtuivat kuitenkin ajatukseen sängyistä ja sillä tiellä ollaan yhä tänä päivänä. Nykyisin Martin ja Anjan lapset Kalle sekä Elli yhdessä Ellin miehen Andreaksen kanssa vastaavat yrityksen toiminnasta.

Matri uskoo, että täydellinen sänky on kodin tärkein paikka. Siksi he noudattavatkin jokaisessa Matri-vuoteessa neljää eri ominaisuutta, joita ilman täydellisen vuoteen luominen on mahdotonta: pitkä käyttöikä, ylivoimainen ergonomia sekä mukavuus, laadukkaat materiaalit sekä helposti personoitava huippudesign. Kaikki Matrin tuotteet valmistetaan Matrin omassa tehtaassa Eestissä eurooppalaisista materiaaleista, jotka on sertifioitu.

Vuoteiden filosofia

Matri haluaa valmistaa kutsuvia vuoteita, joissa on ihana levätä ja viettää rentouttavia öitä, sillä alkaahan hyvä päivä aina hyvin nukutusta yöstä. Ja kun mieluinen sänky on löytynyt, on mukavaa, että siitä voi nauttia vuodesta toiseen. Taatakseen pitkäikäisyyden, lupaa Matri vuoteidensa rungon ja jousituksen murtumille 10 vuoden takuun. 

Matrin laadukkaista materiaaleista valmistettujen sänkyjen runko on aina puhtaanvalkoinen. Valkoinen on klassisen ajaton väri, joka kestää aikaa ja katsetta. Valkoisen pariksi on myös helppo lähteä lisäämään helmalakanaa, vuodevaatteita ja päiväpeittoa oman maun mukaan. Jokainen voi kätevästi siis somistaa vuoteensa juuri itselleen ja  elämäntilanteeseensa sopivaksi. 

Matri tunnelmakuva   Matri tunnelmakuva  

Skandinaavisia runko- ja jenkkisänkyjä

Matrin valikoimassa vuoteet on jaettu kolmeen kategoriaan: runkosänkyihin, continental sänkyihin (jenkkisängyt) sekä luonnonmukaisiin sänkyihin. Runkosängyt koostuvat joko Cassia tai Kaino -runkopatjasta sekä halutusta sijauspatjasta. Continental-vuoteet puolestaan joko Tyyni tai Aurea -vuoteesta sekä sijauspatjasta. Luonnonmukaisia Hilja-vuoteita löytyy sekä runkosänkynä että jenkkisänkynä. 

Sänkyihin on valittavissa kahta eri jäykkyyttä, medium sekä firm. Medium on näistä kahdesta hieman pehmeämpi ja sopii pehmeämmistä sängyistä pitävälle. Firm puolestaan on vaihtoehdoista jäykempi. Mikäli kovasti arpoo näiden kahden eri vahvuuden välillä, voi jäykempi vaihtoehto olla turvallisempi. On myös hyvä muistaa, että uudelle sängylle kannattaa antaa ainakin kuukausi aikaa muokkautua omaan kehoon sopivaksi. Sängyn eri puolet voidaan tarvittaessa personoida vastaamaan kummankin nukkujan toiveita, eli toinen puoli on mahdollista toteuttaa mediumina ja toinen firminä. 

Jokaiseen sänkyyn voi valita mieluiset jalat lukuisista eri vaihtoehdoista. Erikorkuisista ja -tyylisistä jaloista löytyy niin puisia, metallisia kuin näiden yhdistelmiäkin. Matri-sängynjalat on helppo kiinnittää ja irrottaa. Makuuhuoneen ilmeen vaihtuessa sängyn jalat on siis helppo vaihtaa uutta sisustusta tai lattian sävyä vastaavaksi. Paras tilanne tietenkin olisi, että uutta sänkyä pääsisi etukäteen testaamaan. Kokkolan myymälässämme ovat esillä tällä hetkellä Aurea sekä Kaino -sängyt molemmilla eri jäykkyyksillä.

Matri tunnelmakuva

Luonnonmukaiset vuoteet

Matrin mallisto pohjautuu laadukkaisin ja turvallisiin sertifioituihin materiaaleihin, jotka on tuotettu Euroopassa. Hilja-vuoteissa vastuullisuus ja luonnonmukaisuus on viety vielä muita vuoteita pidemmälle, sillä siinä on käytetty ainoastaan ekosertifioituja, 100 % luonnonmateriaaleja. Hiljassa käytetyt materiaalit syntyvät luonnosta, mutta tietenkin myös kestävät hyvin aikaa ja käyttöä. Matrin Hilja-vuoteesta on saatavilla kaksi mallia, Hilja Classic ja astetta ylellisempi Hilja Continental.

Hilja-vuoteiden runko on vastuullisesti kasvatettua massiivihavupuuta, joka on FSC-sertifioitu. Sänkyjen päällisiin käytetään pehmeää ja joustavaa luomupuuvillaista neulosta. Luomupuuvilla kasvatetaan täysin ilman myrkyllisiä torjunta-aineita, eikä sen kasvattaminen kuormita ympäristöä yhtä paljon kuin tavallinen puuvilla. Pehmusteista löytyvä Talalay-luonnonkumi on materiaalina erittäin hengittävää ja pitkäikäistä. Lisäksi Hilja-vuoteissa käyteteään pintatukena sekä sivupehmusteena kookoskuitua, joka on erinomainen kosteudenpoistaja. 

Matri tunnelmakuva     Matri tunnelmakuva 

Sijauspatjalla pintapehmeyttä

Sijauspatja viimeistelee sängyn mukavuuden ja on isossa osassa siinä,  miten pehmeältä tai napakalta vuode tuntuu. Matrin mallistosta löytyy neljä erilaista sijauspatjaa, joista jokaiselle löytyy varmasti mieluinen, olipa toiveena sitten ihanan pehmeä tai kiinteä ja napakka vuode. Mion, Mio+:n sekä Maxin lisäksi myös sijauspatjoista löytyy täysin luonnonmukainen Hilja. 

Mio+ on ylellisen pehmeä sijauspatja ja perus-Mioa hieman paksumpi. Maxi puolestaan on kaksipuoleinen sijauspatja, joka mukautuu loistavasti suomalaisiin vuodenaikoihin. Maxin toinen puoli on lämmintä villaa, toinen puoli hengittävää lateksia. Hilja-sijauspatja on täysin luonnonmukaisista materiaaleista valmistettu, kuten samaa nimeä kantavat sängytkin. Kaikissa Matri-sijauspatjoissa on helposti irrotettava päällinen, jonka voi huoletta pestä koneessa. Kaikkia sijauspatjoja on saatavilla monessa eri koossa.

Lisää ilmettä sängynpäädyllä

Sen jälkeen, kun on valinnut itselleen ergonomisuuden sekä mukavuuden kannalta ihanteellisimman vuoteen, voi ajatukset siirtää tyyliseikkoihin. Matrin valikoimasta löytyvät sängynpäädyt viimeistelevät vuoteen ilmeen ja yhtenäistävät makuuhuoneen sävyt yhteen. Kaunis sängynpääty tekee vuoteesta entistäkin kutsuvamman.

Matrin mallistoon kuuluu viisi erityylistä sängynpäätyä. Näistä neljään eli Basiciin, Slimiin, Classiciin ja Basic Roundiin jokainen voi valita mieleisensä verhoilun värin, materiaalin ja pintakuvioinnin lukuisista vaihtoehdoista. Näihin sängynpäätyihin valittava huppu on aina irrotettavissa ja siten helposti vaihdettavissa. Viides pääty on kaunis Lempi, joka on yhdistelmä rottinkia ja saarnea. Lempi-pääty kiinnitetään aina seinään, mutta muut sängynpäädyt seisovat omilla jaloillaan.

Matri tunnelmakuva     Matri tunnelmakuva

Persoonallisuutta helmalakanoilla

Helmalakanan avulla vuoteeseen saa huolitellun ilmeen myös silloin, kun sänky on jäänyt petaamatta. Ulkonäköseikkojen lisäksi helmalakana myös suojaa vuodetta ja pidentää sen käyttöikää. Helmalakanaa vaihtamalla voi helposti päivittää sängyn sekä koko makuuhuoneen ilmettä. Esimerkiksi makuuhuoneen muiden sisustusmuutosten yhteydessä vuode mukautuu uuteen tyyliin kätevästi uudella helmalakanalla.

Helmalakanoista löytyy myös muutamaa eri vaihtoehtoa. Omien mieltymysten mukaan voi valita, haluaako sen ulottuvan ylellisesti lattiaan saakka vai jättäisikö kenties sängyn jalat modernisti näkyviin. Olipa sisustus sitten millainen tahansa, voi helmalakanan avulla määritellä koko vuoteen värisävyä yhdessä sängynpäädyn kanssa. Matrin mallistosta löytyy runsaasti väri- sekä materiaalivaihtoehtoja, joista voi valita helmalakanan juuri omiin tarpeisiin sopivaksi.

Viimeistele kokonaisuus vuodevaatteilla

Levollisen unen yksi salaisuus liittyy tietenkin hyvään peittoon ja tyynyyn, jotka osaltaan parantavat unenlaatua. Se, millainen peitto ja tyyny kenellekin sopii, on aina täysin yksilöllistä. Matrin Milla on laadukas perustyyny, jota on saatavana kolmea eri korkeutta: matala, keskikorkea ja korkea. Tyynyn kaveriksi sopii Maija-peitto, joka valmistetaan todella hengittävästä ontelo- ja tencel-kuidun yhdistelmästä. Maija-peitosta on saatavana kesä- että talvipeitto, jotta jokaisena vuodenaikana yöunille olisi parhaat mahdolliset lähtökohdat. Molemmissa peitoissa on poikkeuksellisen hyvät kosteudenpoisto-ominaisuudet, minkä ansiosta ne soveltuvat myös herkästi lämpötilan vaihteluihin reagoiville.

Nukkumisesta on tarkoitus nauttia mahdollisimman paljon ja tämän nautinnon viimeistelee miellyttävät vuodevaatteet. Jokainen tietää, että raikkaiden lakanoiden väliin pujahtaminen onkin yksi ihanimmista asioista. Matrin liinavaatteet valmistetaan ainoastaan luonnonmateriaaleista, jotka tuntuvat ihoa vasten lempeän ylellisiltä; pehmeän hienosta pellavasta, sileästä perkaalipuuvillasta sekä kauniista pestystä satiinista. Kaikkien näiden materiaalien lämmönsäätelyominaisuudet ovat ensiluokkaisia. 

Ja mitä olisikaan kokonaisvaltainen vuode ilman päiväpeittoa, joka viimeistelee koko vuoteen ilmeen. Matrilla on neljä laadukasta ja kaunista päiväpeittoa; Aava, Alma, Tuike ja Tuuli. Kaikista päiväpeitoista löytyy useita eri värejä, joilla voi esimerkiksi lisätä piristävää keltaista makuuhuoneeseen taikka uppoutua maanläheisiin, lämpimiin sävyihin. Päiväpeitot valmistetaan Öko-Tex 100 -sertifikaatin mukaisista materiaaleista ja osassa päiväpeitoista löytyy täytettä muhkeutta tuomaan. Myös päiväpeittoja on saatavilla useassa eri koossa.

Matri tunnelmakuva     Matri tunnelmakuva

Search