Takaisin

Italialainen design vangitsee katseen ja sydämen

Kesäkalustevalikoimamme täydentyi uudella brändillä, Fiamilla. Fiam on italialainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia, käyttömukavia ja helppohoitoisia ulkokalusteita aina vuodesta 1975.

Fiamin tuotteita yhdistää mukavuuden lisäksi myös selkeälinjaisuus ja käytännöllisyys. Nämä ominaisuudet ovat aina olleet iso osa Fiamia ja niistä syistä yritys on myös saanut tunnustusta ja palkintoja heti alusta alkaen.

Yksi Fiamin ulkokalusteiden puolestapuhujista on Giselda, joka on rakennattunut juuri upean talon, Villa Louisen. Ruuhkavuosia elävä yrittäjä, somevaikuttaja, sisustusintoilija ja blogin Coffee Table Diary kirjoittaja. Giselda asuu perheineen pääkaupunkiseudulla ja on tyytyväinen Fiam Fiesta tuolien käyttäjä jo seitsemän vuoden takaa. Hän on enemmän kuin innoissaan siitä, että brändi viimein rantautui myös Suomeen. Lue alta Giseldan mietteitä siitä, kuinka uuden kodin terassien kalustus lähti rakentumaan ajatonta designia edustavien Fiamin tuotteiden ympärille.

"Vihdoin alkaa kesäsäät olla täällä ja sehän tarkoittaa elämän siirtymistä ulos ja terassille, myös täällä uudessa kodissamme Villa Louisessa, jonne muutimme keväällä.

Terassien kalustus lähti luonnollisesti rakentumaan meillä ajatonta italialaista designia edustavien Fiam Fiesta aurinkotuolien ympärille, jotka ovat kulkeneet matkassamme jo seitsemän vuotta vanhasta kodista uuteen. Eipä uskoisi, alumiinirakenteiset laadukkaat tuolit ovat edelleen kuin uudet, vaikka käyttöä niille on tullut paljon vuosien varrella. Nyt aiemmin hankkimamme tuolipari täydentyi toisella samanlaisella pehmustetulla Fiam Fiesta Soft parilla samassa mieluisassa beigen sävyssä, sekä Chico Soft rahilla. Näen jo tuolit kesäisten illanistujaisten keskiössä, ja nämä istuinpaikat ovat ne, jotka kokemukseni mukaan aina ekana viedään, vaikka viereen tulisi jossain vaiheessa sohvaryhmä, istujan iästä riippumatta. Tyylikäs pöytä aurinkotuolien kaveriksi puolestaan on Fiam Tris, jonka valitsin meille mustana. Pöytä taittuu tuolien lailla kätevästi pieneen tilaan.

 

Miksi olemme niin tykästyneitä Fiam Fiestoihimme vuodesta toiseen? Upea design, jonka kanssa ei mukavuudesta tarvitse tinkiä painaa vaakakupissamme vuosi vuodelta enemmän. Aurinkotuolien selkänoja on säädettävissä helposti kolmeen eri asentoon, mikä mahdollistaa todella lokoisat oltavat, mutta myös hieman skarpimman asennon sellaista välillä kaivatessa.

En ihmettele lainkaan, miksi nämä vuonna 1975 markkinoille tulleet kalusteet ovat valloittaneet sydämet ympäri maailman. Sitä kuitenkin ihmettelen, miten Fiam on vasta nyt rantautumassa toden teolla Suomeen - kuitenkin laatu, ajattomuus ja käytännöllisyys on ominaisuuksia kalusteissa, joita perinteisesti kansana arvostamme. Näiden kalusteiden hienouden hoksaa vasta oikeastaan, kun niitä pääsee kokeilemaan, onneksi se on mahdollista Laatukalusteen myymälässä, tilaus puolestaan onnistuu verkkokaupan puolelta, joka puolelle Suomea.

 

Kesäsuunnitelmiimme kuuluu ennen kaikkea uuden kodin terassista ja pihasta rennosti nauttiminen. Toiveissa on myös retket lähiseudun hiekkarannoille, sekä laitureille, ja näitä hetkiä varten ovat todella kevyet taitettavat Fiam Fiesta -tuolit mitä parhaimmat seuralaiset. Hetki jos toinen taitaa mennä kesällä myös oman poreammeen vieressä lasten uimavalvojana toimiessa kirja kädessä jalat Chico rahille nostettuna.

Nautitaan rentouttavista kesähetkistä! - Giselda"

Search