Takaisin

Stockholm Furniture & Light Fair 2020

Uusi vuosi ja uudet messut! Viime viikolla 4.2.-8.2. oli Tukholman huonekalumessujen eli Stockholm Furniture & Light Fair 2020 -messujen vuoro. Laatukalusteen tiimi pääsi inspiroitumaan ja vierailemaan paikan päällä torstaina.

Messuilla oli satoja esillelaittajia useista eri maista. Koska aikaa kierrellä oli vain päivän verran, oli ennakkoon pakko hieman listata kiinnostavimpia merkkejä, joiden osastoilla halusimme käydä vierailemassa.

NORR11     Ferm Living

Upeita uutuuksia

Lähes kaikilla valmistajilla oli esillä herkullisia uutuksia. Vahvasti mieleen jäi Artekin Rope-tuoli, joka oli saatu messuille näyttävästi esille. Rope-tuolissa köysi vaelsi läpi koko tuolin rungon muodostaen sille ennennäkemättömän selkänojan ja käsinojat. Istumismukavuus tuolissa olikin oikein miellyttävä hieman periksiantavan köyden ansiosta.

Artek Rope tuolit     Artek Rope tuolit

Valaisinpuolella uutuksia oli mm. Secto Designilta uusi pienempi koko tunnetusta Victo 4250 -valaisimesta, Umagelta Clava Dine ja Artekilta A201 -valaisin. Suomalaiselta Adealta esillä oli muutamiakin malleja, kuten Origami-sohva sekä messuilla ensiesittelyssä ollut Garbo-nojatuoli. Tanskalaiselta Linie Designilta mieleen jäivät useat uudet kotoisat käsinkudotut villamatot, joita saamme toivottavasti lisättyä pian mallistoomme.

Umage Clava     Adea

Tummenevaa värimaailmaa

Osastoilla näkyi paljon tuttuja neutraaleja sävyjä ja vaaleaa puuta. Näiden rinnalle oli kuitenkin tullut paljon myös aiempaa enemmän tummaa puuta, ruskeaa ja erilaisia oranssin sävyjä - todella murrettua värimaailmaa siis. Valkoista ei suuremmissa huonekaluissa ollut havaittavissa oikeastaan lainkaan.

Mikäli tätä suuntausta on uskominen, näyttäisi siltä, että tumma puu on vahvasti tekemässä paluuta muutamien vuosien hiljaiselon jälkeen.

String Furniture     

Luonnonläheiset materiaalit

Niin kovissa pinnoissa kuin pehmeissä tekstiileissäkin toistui luonnonläheiset materiaalit ja tietynlainen rosoisuus. Esillä oli paljon puuta sekä rottinkia, villakankaita, pellavaa, samettia ja marmoria.

Luonnonläheistä tunnelmaa oli monilla osastoilla korostettu erilaisilla puunoksilla ja pampaheinillä, jotka olivat messuilla vahvasti nousseet korvaamaan viherkasveja.

Ferm Living lastenkalusteita     Tunnelmakuvaa messuilta

Kauniit "rumat ruukut" ja muut muodot

Kaarevia muotoja oli paljon esillä: useilta valmistajilta löytyi pyöreitä peilejä ja soikeita pöytiä. Monilta osastoilta löytyi myös seiniltä pyöreitä aukkoja, jotka toimivat ikään kuin ikkunoina osastoiden välillä.

Maljakoista, ruukuista ja muista keramiikkaesineistä on poistunut siloiteltu ja tavanomaisen kaunis ulkomuoto. Maljakot näyttivätkin saaneen täysin uudenlaisen, rosoisemman, mutta niin kauniin muodon. 

&Tradition     Ferm Living Tuck

Search