Takaisin

Luonnollista harmoniaa

Jo pidemmän aikaa luonnonläheiset materiaalit ja tekstuurit ovat vahvasti olleet osana sisustamista. Lämminhenkisillä väreillä ja materiaaleilla on helppo tuoda tilaan kodikkuutta ja pehmeyttä sekä myös luoda kontrastia vaikkapa muutoin modernin sisustuksen rinnalle. Luontoon liittyvät asiat saavat meidät rentoutumaan ja mielen rauhoittumaan, sillä luonto vetoaa usein suoraan aisteihimme.

Artek Riihitie ruukku     Ferm Living lautanen

Inpiroidu ruskean eri sävyistä

Rauhallisen yleistunnelman takaamiseksi kannattaa valita värisävyjä, jotka muistuttavat sinua luonnollisista näkymistä, vaikkapa viljapelloista tai hiekkarannoista. Tällä hetkellä ruskean eri sävyt toistuvat lähes jokaisen valmistajan mallistoissa. Kaunista tummanruskeaa löytyy tällä hetkellä esimerkiksi Artekin Riihitie ruukuissa ja punaiseen taittavaa lämmintä ruskeaa Ferm Livingin Tuck ruukussa sekä &Traditionin Tripod valaisimessa. Erilaisilla beigen sävyillä leikittelee Finarten Dyyni matto ja Paper Collectiven Different Strokes juliste, johon voit vielä yhdistää kauniit tammikehykset.  

Suorakulmaiset muodot ovat saaneet rinnalleen myös pyöreitä ja ovaaleja muotoja. Esimerkiksi Pond peili on saanut innoituksen vapaasti liikkuvan veden liikkeistä ja se onkin siten omiaan luomaan luonnollista tunnelmaa mihin tahansa tilaan. Peileissä voi havaita kirkkaiden peililasien lisäksi ruskean sävyillä värjättyjä lasipintoja. Muuton kauniissa Framed peilissä on taupen väristen kehysten lisäksi myös samansävyinen peililasi. Tänä vuonna seinää koristavat myös käsinmaalatut lautaset, kuten Ferm Livingin Aya. 

Luonnonläheistä tunnelmaa voi tuoda kotiin hyvin pienillä lisäyksillä, eikä ole välttämätöntä aina mullistaa kaikkea uusiksi. Esimerkiksi tekstiilien, kuten tyynyjen, mattojen ja vilttien avulla saa rauhoitettua tilaa sekä lisättyä pehmeyttä. Kivitavarasta tai keramiikasta valmistetuilla ruukuilla, viherkasveilla ja säilytyskoreilla voi ilmettä muuttaa nopeasti ja vaivattomasti. 

Paper Collective julisteet     Ferm Living Pond peili

Materiaalivalintoja suoraan luonnosta

Luonnonläheisen tunnelman luomisen peruspilarina on sopivien materiaalien valinta. Tällä hetkellä vaalea tammi loistaa monessa kodissa kauniine yksityiskohtineen. Valikoimastamme löytyvän Skagerakin mallistosta löytyy useita massiivitammesta valmistettuja tuotteita, joissa muotoilu ja yksityiskohdat on mietitty huolella. Skagerakin muotoiluarvot pohjautuvatkin pohjoismaisen estetiikan pysyvyyteen ja luonnonläheisyyteen.

Täysin luonnollisesta ja nopeasti uusiutuvasta materiaalista eli juutista valmistetut matot ovat lisääntyneet kodeissa kovasti. Juuttimatolla voi helposti muuttaa niin keittiötä, olohuonetta kuin eteistäkin kohti luonnollisempaa suuntaa. Tutustu ainakin Linie Designin Madera mattoon, joka ihastuttaa ulkonäön lisäksi myös sillä, ettei se muiden juuttimatojen tapaan ole jalan alla kovinkaan karheantuntuinen. Täydellisen pehmeitä materiaaleja rakastava ei voi vastustaa Muuton Ample vilttiä tai Layer tyynyä, jotka molemmat on valmistettu 100% babylaaman villasta. 

Verso Koppa tuotteet     Skagerak naulakko

Puun rinnalla suosiotaan kasvattaa yhä rottinki, joka on materiaalina kestävä, mutta todella kevyt. Rottingin ominaisuuksiin kuuluu värivaihtelu sekä mahdolliset tummentumat, mikä aiheutuu kasvuvaiheen aikana syntyvistä vuosirenkaista. Laaja rottinkituotteiden valikoima mattopiiskoista lepotuoleihin löytyy Parolan rottingilta. Yli 50 vuotta suosiossa ollut Klassikko riippukeinu on mainio valinta kesäterassille, sillä se sietää hyvin myös lämpötilavaihteluita.

Rottinkia on nähtävillä myös pienempinä yksityiskohtina useissa eri tuotteissa. Umagen Treasures senkissä rottinkiset ovet kätkevät taakseen lisäsäilytystilaa esimerkiksi lempiviskipullolle tai kirjoille. Jo vuonna 1859 suunnitellussa TON 14 tuolissa rottinki loistaa kauniina yksityiskohtana istuinosassa.

Umage tunnelmakuva     Parolan Rottinki Aulis riippukeinu

Ikääntyminen vain kaunistaa

Ympäristöystävällisten ja luonnollisten valintojen lisäksi moni kaipaa ostoksiltaan pitkäikäisyyttä. Aikaa ja katsetta kestävät tuotteet paranevat usein vanhetessaan ja heräävät täysin uudenlaiseen loistoon. Artekin tuotteet ovat mainio esimerkki sukupolvelta toiselle kestävistä laadukkaista huonekaluista ja sisustustuotteista. Alvar Aallon suunnittelema 153A ritiläpenkki on ilahduttanut jo vuodesta 1933 lähtien ja mikäs olisikaan sen luonnollisempaa, kuin koivusta valmistettu pitkäikäinen klassikko.

Pintojen tekstuureja vaihtelemalla ja tavanomaisista muodoista poikkeamalla voi lisätä mielenkiintoa myös luonnonläheiseen sisustukseen. Aikojen saatossa kauniisti patinoitunut nahka, elämää nähnyt messinki tai tummunut puupinta tuovat tilaan lämpöä ja välittävät ainutlaatuista sekä luonnonläheistä tunnelmaa aidoimmillaan. Luonnonmateriaaleja, neutraaleja sävyjä ja raikkaita viherkasveja yhdistelemällä syntyy kotiin täydellisen harmoninen kokonaisuus, johon on helppo rakastua.

Artek Karuselli tunnelmakuva

 

Search