Takaisin

Kesällä syödään ulkona!

Kesällä auringon helliessä on ihana kattaa pöytä terassille ja nauttia ruokailuhetkistä pitkään perheen ja ystävien kanssa. Grillaus nouseekin monilla suomalaisilla lempiharrastuksesi kesäisin ja mikäs sen parempaa, kuin grillissä tirisevän ruuan tuoksu ja lämmin, valoisa ilta.

Siirrä ruokailutila pihalle

Kesäpöydän kattaukseen voi helposti hakea inspiraatiota luonnosta. Aseta pöydälle kaunis pellavainen Blomuksen Lineo pöytäliina, joka toimii neutraalina pohjana muulle kattaukselle. Kesäkattaukseen kuuluu tietenkin kaunis maljakko (jos toinenkin), johon voi etsiä lähiluonnosta värikkäitä kukkia tai heiniä merenrannasta. Viimeistele pöytä persoonallisilla astioilla, kuten Muuton Corky laseilla sekä karahvilla ja täytä se raikkaalla lempijuomallasi. 

HAY kattaus   HAY kattaus     

Grillausvälineet kuntoon

Asianmukaiset grillausvälineet ovat tietenkin isossa osassa grillimestarin onnistumisessa. Eva Solon laajasta valikoimasta löytyy kestäviä ja laadukkaita tuotteita jokaiselle grillaajalle aina esiliinoista suteihin ja pizzalapioihin.

Yksi ehdoton ruokasuosikki kesäisin ovat grillivartaat, joista jokainen voi loihtia mieleisensä. Eva Solon grillivartaisiin mahtuu niin lihat kuin kasviksetkin. Ja toimiipa niissä mainiosti myös jälkiruuaksi grillattavat vaahtokarkit ja hedelmät. Muista vain koota vartaat samansuuruisista paloista, jotta kaikki kypsyvät tasalaatuisesti. Onnistuneen grillauksen jälkeen puhdistus on helppo suorittaa grilliharjalla.

Eva Solo grillaus   Muuto Linear ulkokalusteet ja Corky karahvi  

Kattauksen leikkisät yksityiskohdat

Hauskuutta illanviettoon lisäävät Umbran Drinking Buddy -hahmot, jotka merkkaavat kunkin vieraan viinilasin omalla tunnistettavalla värillä. Lisäksi pakkaukseen kuuluu viinipullonsulkija, joka sukeltaa hupaisasti pää edellä pulloon.

Kuumat kattilat ja pannut voi huoletta nostella pöydälle, kunhan alle laittaa Spring Copenhagenin Clumsy Hans pannunalusen. Käytön jälkeen Clumsy Hansin voi ripustaa lenkistä keittiönkoukkuun. Muistathan myös täydentää pöydän suola- ja pippurisirottimilla, joita löytyy valikoimastamme useita erilaisia. 

Umbra Buddy lasinmerkkaajat   Fermob Balad  

Ota haltuun raikas kesäjuoma!

8 annosta

2 dl omena-päärynämehutiivistettä
1 kiivi
1 lime
10 cm tuoretta kurkkua
1,5 l kivennäisvettä
sitruunamelissaa
jääpaloja

Mittaa mehutiiviste isoon kulhoon. Kuori ja viipaloi kiivi leikkuulaudalla. Viipaloi myös lime sekä kurkku ja lisää kaikki viipaleet kulhoon mehun sekaan.

Kaada kylmä kivennäisvesi muiden joukkoon juuri ennen tarjoilua. Lisää vielä sitruunamelissaa sekä jääpalat. 

Vinkki: Blomuksen Lounge jääkuutioita voit käyttää uudelleen kerta toisensa jälkeen! Lisäät vain kuutiot pakkaseen ennen käyttöä ja ne pitävät juomasi viileänä pitkään. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut Lounge jääkuutiot eivät normaalien jääpalojen tapaan sula ja siten laimenna juomaa.

HAY astiat   HAY Palissade

HAY Palissade

Search