Valittu määrä ylitti varastosaldon

Ladataan...

Artek 153A ritiläpenkki koivu

545,00€ 439,52€
545,00€ 439,52€

Yhteensä:

545,00€ 439,52€

Varastossa

Toimitusaika: 2 päivää

Toimituskulut: 0€

Suunnittelija: Alvar Aalto

Valmistaja: Artek

Artek 153A-ritiläpenkki on keveä ja monikäyttöinen kaluste kotiin ja julkisiin tiloihin. Alvar Aallon vuonna 1945 suunnittelema ritiläpenkki on viimeisimpiä yksityiskohtia myöten hiottu. Ritiläpenkki toimii sekä penkkinä että tasona, jonka päälle voit tehdä vaikka kauniita kukka-asetelmia. Ilmavan ritiläpenkin voi sijoittaa esimerkiksi eteisaulaan, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai vaikka pukeutumistiloihin. Artekin 153A-ritiläpenkin istuinosa on massiivikoivusta tehty ritilä ja penkin jalat tutut L-jalat.

Arkkitehti ja muotoilija Alvar Aalto alkoi kokeilla puun taivuttamista 1920-luvun lopulla. Hän kehitti yhteistyössä huonekaluvalmistaja Otto Korhosen kanssa uraauurtavan prosessin, jonka tuloksena syntyi L-jalka. Innovaatio merkitsi huonekalutuotannossa pitkään jatkuneiden perinteiden keskeytymistä. Aalto patentoi tekniikan vuonna 1933. Lämpimän orgaanisesta puumateriaalista voitiin nyt valmistaa kestäviä ja vankkoja kalusteita.

Leveys: 112,5 cm
Korkeus: 44 cm
Syvyys: 40 cm
Väri: Koivu
Materiaali: lakattua koivua

Kysy lisätietoja

Valmistaja

Artek - pitkäikäisiä klassikoita

Artek perustettiin vuonna 1935 myymään ja markkinoimaan Alvar Aallon suunnittelemia kalusteita. Artekin perustajat Alvar ja Aino Aalto, Nils-Gustav Hahl ja Maire Gullichsen julkaisivat funktionalismin hengessä laaditun manifestin, jonka mukaan Artekin tarkoituksena oli ”harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä näyttelyiden avulla ja muulla tavoin edistää nykyaikaista asuntokulttuuria”.

Artekin alkuperäiset arvot – pitkäkestoisuus ja korkea laatu yhdistettynä puhtaaseen muotokieleen – ovat vieläkin yrityksen ytimessä. Artekin voimahahmot Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Juuri luonnonmateriaalien käyttö ja väsymätön uusien teknisten ratkaisujen etsiminen ovat tehneet Artekista yrityksen, jonka arvot ovat yhä nykyäänkin ajankohtaisia.

 

Nivalan Laatukaluste Oy


 • Nivalan Laatukaluste Oy

  Kalliontie 16

  85500 Nivala
  Puh. (08) 442 860
  sähköposti laatukaluste@laatukaluste.com

  Liikkeemme palvelee:
  Ma-Pe 9-17