Valittu määrä ylitti varastosaldon

Ladataan...

Artek Lukki tuoli kivenvalkoinen

510,00€ 411,29€
510,00€ 411,29€

Yhteensä:

510,00€ 411,29€

Tilattavissa

Toimitusaika: 60 päivää

Toimituskulut: 0€

Suunnittelija: Ilmari Tapiovaara

Valmistaja: Artek

Artek Lukki on Ilmari Tapiovaaran suunnittelema tuoli, joka on kuin Domus tuolin teräsputkirunkoinen sisar. Lukki tuolin istuin, selkänoja ja käsinojat ovat muotoon puristettua koivuvaneria. Tuoli on kevyt, kestävä ja pinottava. Lyhyiden käsinojien ansiosta tuolin voi vetää lähelle pöytää. Omintakeinen tuoli soveltuu niin työ- kuin ruokapöydänkin ääreen.


Ilmari Tapiovaara osallistui 1940-luvun lopulla kalusteiden suunnittelukilpailuun, jossa etsittiin kalusteita Helsingin teknillisen korkeakoulun opiskelija-asuntolaan. Tätä seurasi pitkä kausi, jonka aikana Tapiovaara kokeili teräsputken yhdistämistä puuhun ja tekstiileihin. Ilmari Tapiovaara päätyi lähettämään kilpailuun Lukki-tuolin suunnitelman. Omintakeisen kaunis tuoli voitti, ja se toimi pohjana suositulle Lukki-sarjalle.

Materiaali: Mattamaalattua teräsputki, istuin muotoonpuristettua pyökkiviilutettua koivuvaneria
Mitat: Leveys 56 cm, korkeus 74 cm, syvyys 51 cm
Istuinkorkeus: 45 cm
Väri: Kivenvalkoinen
Lisätietoa: Pinottava, max 4 kpl.

Kysy lisätietoja

Valmistaja
Laatukaluste lasku ja tili

Artek - pitkäikäisiä klassikoita

Artek perustettiin vuonna 1935 myymään ja markkinoimaan Alvar Aallon suunnittelemia kalusteita. Artekin perustajat Alvar ja Aino Aalto, Nils-Gustav Hahl ja Maire Gullichsen julkaisivat funktionalismin hengessä laaditun manifestin, jonka mukaan Artekin tarkoituksena oli ”harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä näyttelyiden avulla ja muulla tavoin edistää nykyaikaista asuntokulttuuria”.

Artekin alkuperäiset arvot – pitkäkestoisuus ja korkea laatu yhdistettynä puhtaaseen muotokieleen – ovat vieläkin yrityksen ytimessä. Artekin voimahahmot Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Juuri luonnonmateriaalien käyttö ja väsymätön uusien teknisten ratkaisujen etsiminen ovat tehneet Artekista yrityksen, jonka arvot ovat yhä nykyäänkin ajankohtaisia.

 

Nivalan Laatukaluste Oy


 • Nivalan Laatukaluste Oy

  Kalliontie 16

  85500 Nivala
  Puh. (08) 442 860
  sähköposti laatukaluste@laatukaluste.com

  Liikkeemme palvelee:
  Ma-Pe 9-17