Valittu määrä ylitti varastosaldon

Ladataan...

Artek Domus tuoli petsattu musta

810,00€ 653,23€
810,00€ 653,23€

Yhteensä:

810,00€ 653,23€

Tilattavissa

Toimitusaika: 90 päivää

Toimituskulut: 0€

Suunnittelija: Ilmari Tapiovaara

Valmistaja: Artek

Artek Domus tuoli on modernin huonekalusuunnittelun mestariteos. Tuolin lyhyet käsinojat tarjoavat yllättävän paljon tukea ja mahdollistavat tuolin sijoittamisen lähelle pöytää. Tuoli on niin mukava, että se houkuttelee istumaan pidemmäksikin aikaa. Vaatimattomasta puutuolista tuli kansainvälinen myyntimenestys jo 70 vuotta sitten. Tuoli suunniteltiin yhdessä nojatuolin kanssa Domus Academican opiskelija-asuntolaan vuonna 1946. Pinottava Domus tuoli luotiin sopimaan niin opiskeluun kuin ruokailuun. Tuoli oli Suomen ensimmäinen sotienjälkeinen vientimenestys, joka tunnettiin myös nimellä ”The Finn Chair”. Tuolin jakelijana suurilla Amerikan markkinoilla toimi Knoll.

Tuoli toi menestystä suunnittelijalleen ja Tapiovaara sai muun muassa Good Design -palkinnon Chicagossa vuonna 1950 ja kultaa Milanon Triennaalessa seuraavana vuonna. Domus tuolilla on vuodesta 2010 lähtien ollut oikeutettu paikkansa Artekin kokoelmissa muiden Ilmari Tapiovaaran klassikoiden rinnalla. Sekä Domus tuoli että nojatuoli jakavat saman tunnistettavan ulkomuodon ja lyhyet käsinojat.

Materiaali: Istuin ja selkänoja muotoon puristettua koivuvaneria, runko ja käsinojat massiivikoivua, maalattu mustaksi
Mitat: Leveys 58 cm, syvyys 54 cm, korkeus 79 cm
Istuinkorkeus: 45 cm
Väri: Musta
Lisätietoa: Pinottava

Kysy lisätietoja

Valmistaja
Laatukaluste lasku ja tili

Artek - pitkäikäisiä klassikoita

Artek perustettiin vuonna 1935 myymään ja markkinoimaan Alvar Aallon suunnittelemia kalusteita. Artekin perustajat Alvar ja Aino Aalto, Nils-Gustav Hahl ja Maire Gullichsen julkaisivat funktionalismin hengessä laaditun manifestin, jonka mukaan Artekin tarkoituksena oli ”harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä näyttelyiden avulla ja muulla tavoin edistää nykyaikaista asuntokulttuuria”.

Artekin alkuperäiset arvot – pitkäkestoisuus ja korkea laatu yhdistettynä puhtaaseen muotokieleen – ovat vieläkin yrityksen ytimessä. Artekin voimahahmot Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Juuri luonnonmateriaalien käyttö ja väsymätön uusien teknisten ratkaisujen etsiminen ovat tehneet Artekista yrityksen, jonka arvot ovat yhä nykyäänkin ajankohtaisia.

 

Nivalan Laatukaluste Oy


 • Nivalan Laatukaluste Oy

  Kalliontie 16

  85500 Nivala
  Puh. (08) 442 860
  sähköposti laatukaluste@laatukaluste.com

  Liikkeemme palvelee:
  Ma-Pe 9-17