Valittu määrä ylitti varastosaldon

Ladataan...

Artek Domus tuoli petsattu musta

650,00€ 524,19€
Klarna

alk. 37,90€/kk

650,00€ 524,19€
Klarna

alk. 37,90€/kk

Yhteensä:

650,00€ 524,19€

Varastossa

Toimitusaika: 2 päivää

Toimituskulut: 0€

Suunnittelija: Ilmari Tapiovaara

Valmistaja: Tapiovaara Design

Artek Domus tuoli on modernin huonekalusuunnittelun mestariteos. Tuolin lyhyet käsinojat tarjoavat yllättävän paljon tukea ja mahdollistavat tuolin sijoittamisen lähelle pöytää. Tuoli on niin mukava, että se houkuttelee istumaan pidemmäksikin aikaa.

Vaatimattomasta puutuolista tuli kansainvälinen myyntimenestys jo 70 vuotta sitten. Tuoli suunniteltiin yhdessä nojatuolin kanssa Domus Academican opiskelija-asuntolaan vuonna 1946. Pinottava Domus tuoli luotiin sopimaan niin opiskeluun kuin ruokailuun. Tuoli oli Suomen ensimmäinen sotienjälkeinen vientimenestys, joka tunnettiin myös nimellä ”The Finn Chair”. Tuolin jakelijana suurilla Amerikan-amrkkinoilla toimi Knoll. Tuoli toi menestystä suunnittelijalleen ja Tapiovaara sai muun muassa Good Design -palkinnon Chicagossa vuonna 1950 ja kultaa Milanon Triennaalessa seuraavana vuonna. Domus tuolilla on vuodesta 2010 lähtien ollut oikeutettu paikkansa Artekin kokoelmissa muiden Ilmari Tapiovaaran klassikoiden rinnalla. Sekä Domus tuoli että nojatuoli jakavat saman tunnistettavan ulkomuodon ja lyhyet käsinojat.

Materiaali: istuin ja selkänoja muotoon puristettua koivuvaneria, runko ja käsinojat massiivikoivua, maalattu mustaksi
Mitat:
Korkeus 79 cm
Leveys 58 cm
Syvyys 54 cm
Istuinkorkeus 45 cm
Väri: musta
Lisätietoja: pinottava

Kysy lisätietoja

Valmistaja


Tapiovaara Design – klassikko!

Ilmari Tapiovaara on yksi suomalaisen designin suuruuksista. Suosituimman tuotteensa Tapiovaara loi jo uransa alkupuolella. Sodan jälkeisessä materiaalipulan ilmapiirissä syntyi klassikko – Domus tuoli. Tuolin funktionaaliset tarpeet olivat suuret ja Tapiovaara vastasi niihin kaikkiin älykkäästi. Tuolin oli toimittava, verhoiltuna tai verhoilemattomana, se piti olla pinottava ja toimittava niin asunnoissa kuin yleisissä tiloissa. Tuoli oli tätä kaikkea ja vieläpä helposti koottava, minkä ansiosta sen pystyi toimittamaan osissa.

Tapiovaara ihaili Alvar Aaltoa ja tämä näkyy vahvasti huonekalujen funktionaalisuudessa. Hän suunnitteli sisutuksia ja kalusteita julkisiin tiloihin, kalusteetkin usein varta vasten yhteen tilaan. Älykkäästi koko prosessia ajatteleva Tapiovaara mietti paljon huonekalujen tuotantoon sopivuutta, ja painottikin myöhemmin korkeakoulussa opettaessaan tuotesuunnittelun tärkeyttä. Tapiovaaran laaja tuotanto pitää sisällään paljon klassikoita, jotka voivat vahvasti tänäkin päivänä. Näitä ovat mm. Tale –jakkara ja Mademoiselle -tuolit. Tapiovaaran ura poiki useitakin kalusteita, joista käytetään nykyään nimitystä: Klassikko.

Laatukalusteelta löydät nämäkin Tapiovaaran klassikot: Domus tuoli, Lukki tuoli, Mademoiselle tuoli sekä Pirkka kalusteet.

 

Nivalan Laatukaluste Oy


 • Nivalan Laatukaluste Oy

  Kalliontie 16

  85500 Nivala
  Puh. (08) 442 860
  sähköposti laatukaluste@laatukaluste.com

  Liikkeemme palvelee:
  Ma-Pe 9-17