Valittu määrä ylitti varastosaldon

Ladataan...

Artek 69 tuoli istuin ja selkänoja musta

470,00€ 379,03€
470,00€ 379,03€

Yhteensä:

470,00€ 379,03€

Tilattavissa

Toimitusaika: 45 päivää

Toimituskulut: 0€

Suunnittelija: Alvar Aalto

Valmistaja: Artek

Artek 69 on yksi Artekin suosituimpia tuolimalleja. Leveän ja tukevan selkänojansa ansiosta 69 tuoli on vakaa sekä tyylikkään virtaviivainen. Alvar Aallon vuonna 1935 suunnitteleman tuolin kaareva selkänoja takaa miellyttävän istuinkokemuksen. Tuolia valmistettiin alun perin Viipurin kirjastoon, jonka Alvar Aalto suunnitteli voitettuaan arkkitehtuurikilpailun.

69 tuoli sopii minkä tahansa huoneen sisustukseen eloisan ilmeensä ansiosta. Sekä työskentelyyn että oleskeluun sopivaa 69 tuolia on saatavilla useissa kauniissa väreissä, joista on helppo löytää mieleisensä.

Värikkäimmät sävyt juontavat juurensa Alvar Aallon suunnittelemasta Paimion parantolasta (1929-1933). Arkkitehti ja muotoilija Alvar Aalto alkoi kokeilla puun taivuttamista 1920-luvun lopulla. Hän kehitti yhteistyössä huonekaluvalmistaja Otto Korhosen kanssa uraauurtavan prosessin, jonka tuloksena syntyi L-jalka. Innovaatio merkitsi huonekalutuotannossa pitkään jatkuneiden perinteiden keskeytymistä. Aalto patentoi tekniikan vuonna 1933. Lämpimän orgaanisesta puumateriaalista voitiin nyt valmistaa kestäviä ja vankkoja kalusteita.

Materiaali: Jalat koivua, selkänoja ja istuinosa maalattu
Mitat: Leveys 44 cm, korkeus 76 cm, syvyys 47 cm
Istuinkorkeus: 45.5 cm
Väri: Koivu, musta istuinosa ja selkänoja

Kysy lisätietoja

Valmistaja
Laatukaluste lasku ja tili

Artek - pitkäikäisiä klassikoita

Artek perustettiin vuonna 1935 myymään ja markkinoimaan Alvar Aallon suunnittelemia kalusteita. Artekin perustajat Alvar ja Aino Aalto, Nils-Gustav Hahl ja Maire Gullichsen julkaisivat funktionalismin hengessä laaditun manifestin, jonka mukaan Artekin tarkoituksena oli ”harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä näyttelyiden avulla ja muulla tavoin edistää nykyaikaista asuntokulttuuria”.

Artekin alkuperäiset arvot – pitkäkestoisuus ja korkea laatu yhdistettynä puhtaaseen muotokieleen – ovat vieläkin yrityksen ytimessä. Artekin voimahahmot Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Juuri luonnonmateriaalien käyttö ja väsymätön uusien teknisten ratkaisujen etsiminen ovat tehneet Artekista yrityksen, jonka arvot ovat yhä nykyäänkin ajankohtaisia.

 

Nivalan Laatukaluste Oy


 • Nivalan Laatukaluste Oy

  Kalliontie 16

  85500 Nivala
  Puh. (08) 442 860
  sähköposti laatukaluste@laatukaluste.com

  Liikkeemme palvelee:
  Ma-Pe 9-17