Valittu määrä ylitti varastosaldon

Ladataan...

Artek 66 tuoli istuin valkoinen laminaatti

470,00€ 379,03€
470,00€ 379,03€

Yhteensä:

470,00€ 379,03€

Varastossa

Toimitusaika: 2 päivää

Toimituskulut: 0€

Suunnittelija: Alvar Aalto

Valmistaja: Artek

Artek 66 tuoli on Alvar Aallon vuonna 1935 suunnittelema suosittu ruokapöydäntuoli. Kuten Aallon jakkaroissa, myös 66 tuolissa on hyödynnetty L-jalkarakennetta, jonka avulla jalka liitetään suoraan istuinlevyyn. Tuolin tukeva, korkea selkänoja antaa sille tunnistettavan ilmeen. Puinen 66 tuoli sopii niin keittiöön kuin kahvilaan. Loogisen rakenteen ja voimakkaan luonteensa ansiosta se erottuu tilassa edukseen.

1920-luvun lopulla arkkitehti ja muotoilija Alvar Aalto alkoi kokeilla puun taivuttamista. Yhdessä huonekaluvalmistaja Otto Korhosen kanssa Aalto kehitti uraauurtavan prosessin, jonka tuloksena syntyi L-jalka. Ikoninen jalka syntyy leikkaamalla puukappaleeseen taivutuskohdan alapuolelle viiltoja, joihin liimataan puusäleitä. Aalto kutsui L-jalkaa arkkitehtonisen pylvään pikkusiskosi. Huonekalutuotannossa pitkään jatkuneet perinteet keskeytyivät, kun Aalto patentoi tekniikan vuonna 1933. Lämpimän orgaanisesta puumateriaalista valmistettiin nyt kestäviä ja vankkoja kalusteita.

Materiaali: Selkänoja taivutettu koivuvaneri, jalat koivu, istuimen pinta valkoinen laminaatti
Mitat: Leveys 39 cm, syvyys 42 cm, korkeus 80 cm
Istuinkorkeus: 45,5 cm
Väri: Koivu, istuimen pinta valkoinen

Kysy lisätietoja

Valmistaja
Laatukaluste lasku ja tili

Artek - pitkäikäisiä klassikoita

Artek perustettiin vuonna 1935 myymään ja markkinoimaan Alvar Aallon suunnittelemia kalusteita. Artekin perustajat Alvar ja Aino Aalto, Nils-Gustav Hahl ja Maire Gullichsen julkaisivat funktionalismin hengessä laaditun manifestin, jonka mukaan Artekin tarkoituksena oli ”harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä näyttelyiden avulla ja muulla tavoin edistää nykyaikaista asuntokulttuuria”.

Artekin alkuperäiset arvot – pitkäkestoisuus ja korkea laatu yhdistettynä puhtaaseen muotokieleen – ovat vieläkin yrityksen ytimessä. Artekin voimahahmot Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Juuri luonnonmateriaalien käyttö ja väsymätön uusien teknisten ratkaisujen etsiminen ovat tehneet Artekista yrityksen, jonka arvot ovat yhä nykyäänkin ajankohtaisia.

 

Nivalan Laatukaluste Oy


 • Nivalan Laatukaluste Oy

  Kalliontie 16

  85500 Nivala
  Puh. (08) 442 860
  sähköposti laatukaluste@laatukaluste.com

  Liikkeemme palvelee:
  Ma-Pe 9-17