Takaisin

Luo tunnelmallinen syyskoti

Moikka ja ihanaa lokakuuta kaikille!

Olen Marjut Keski-Korpi ja pidän blogia ja Instagramia nimellä Loving white style. Ilokseni pääsen jakamaan teille omia vinkkejäni siihen, miten tehdä tunnelmallinen syyskoti. Oon tästä vieraskynäkirjoituksesta todella innoissani, koska rakastan syksyä ja sen tuomaa fiilistä, joten mielelläni koostan teille omat vinkkini! Syksyn tullessa kodissamme kaivetaan kaikki pörröiset viltit, taljat, kausivalot esille ja lisätään kynttilöitä tasoille. Tällä hetkellä huomaan ihastelevani luonnon värejä ja niitä meiltä nyt löytyykin kotoa. Murretut sävyt ja puu materiaalina puhuttelevat eniten minua sisustuksessa. Tässä muutamia kuvia meidän syystunnelmasta! 

Flos kattokruunu     Syksyinen sisustus

Loving White Style Marjut

 

Miten syyskoti mielestäni syntyy?

Tuotevinkit syksyyn

Helpoin tapa vaihtaa kodin sisustusta on päivittää tekstiilejä ja piensisustustuotteita. Itse miellän kaiken pehmoisen, kuten torkkupeitot juurikin syksyn sisustamiseen. Viileillä keleillä on ihana kääriytyä sohvalle vaikkapa tällaiseen Alvar Aallon suunnittelemaan Artek Siena villahuopaan. 100% villahuopaa voi käyttää myös päiväpeittona ja sen sävyt sopivat täydellisesti syksyyn.

Itse vaihtelen koristetyynyjä harvasen päivä huoneesta toiseen aina fiiliksen mukaan, mutta etenkin tähän vuoden aikaan kaivan ne kaikkien pehmeimmät tyynyliinat kaapista esille. Materiaalina sametti on ollut pitkään trendikas enkä ihmettele sen suosiota ollenkaan. HAY Dot Soft tyyny sopii kaikkiin koteihin ja monenlaisiin tyyleihin. Nopeimman päivityksen saat aikaan vaihtamalla tyynynpäällisiä, joita löytyy jo valmiiksi omasta kaapista! Mikäli kaipaat sisustukseesi väriä niin tämä Miikon suunnittelema Väre tyyny on loistava valinta. Luonnonmateriaaleista valmistetty tyynynpäällinen on etupuolelta nahkaa ja toiselta puolelta villaa. Jos jatketaan tekstiileissä niin matto on iso tekijä millä voi tuoda pehmeää tunnelmaa kotiinsa. Linie Designin villainen matto lämmittää varpaita ja sen päällä viihtyy pienimmätkin leikkijät. 

Sykyisen tunnelman saa erilaisilla kynttilöillä ja kynttilänjaloilla, joita meiltä ainakin omasta kodista löytyy useampikin. Itse olen nyt ihastunut kullan/messingin sävyyn, vaikka aiemmin ajattelin ettei meille koskaan tulisi kultaa missään muodossa, mutta niin vain suurimpana kultaisena meiltä löytyy Laatukalusteelta tilattu Flos 2097/30 valaisin.

Kynttilänjalkoja meiltä löytyy messingin kuin hopean värisenä ja niitä taitaa nyt löytyä lähes jokaisen kotimme tason päältä. Hämärän tullessa on kiva rentoutua kynttilänvalossa ja katsella rauhoittavaa liekkiä sateen vihmoessa ikkunoita. Tykkään itse näyttävistä kynttilänjaloista, kuten By Lassenin Kubus kynttilänjalasta tai tästä minimalistisesta HAY Lup Triangle kynttilänjalasta. Kaunista ilmettä antaa myös seinälle kiinnitetty Menu POW Circle S seinäkynttelikkö jota löytyy niin messingin kuin mustan värisenä. Meiltä löytyy kotoa kaksi erilaista katosta roikkuvaa kynttelikköä ja niistä tulee huoneen kulmaan pehmeä tunnelma. Kynttilöitä mainitessa ei pidä unohtaa tuoksukynttilöitä, joita meiltä löytyy kyllä oli sitten kesä tai talvi. Rakastan niiden tuoksuja ja sitä miten tuoksu leijailee pitkin kotia. Tykkään etenkin iltaisin ja  kotona yksinollessani sytyttää tuoksukynttilän. Blomus Fragan tuoksukynttilä on valettu soijavahasta eikä näin ollen sisällä lainkaan myrkkyjä ja on siksi myös ympäristöystävällinen. Tuoksuna juuri tuo French Cotton on yksi omista lemppareistani!

Siirrytään sitten maljakoihin ja ne ovatkin paheeni sisustuksessa! Niitä meiltä löytyy vaikka millä mitalla, mutta eipä ainakaan juhlia pidettäessä tarvi sulloa samoihin maljakoihin kaikkia kukkia, heh. Rakastan kukkia sekä tuoreita että kuivattuja ja niitä meiltä löytyy pöydiltä aina. Tällä hetkellä suurin ihastukseni ovat pampaheinät, joita näkeekin paljon sisustuskuvissa juuri nyt! Mielestäni Muuton Ridge vaasi olisi omiaan juurikin pampaheinien kanssa. Siihen saisi kauniita kukka-asetelmia ja on näyttävä sellaisenaankin. Maljakon kaverina vaikkapa sohvapöydällä voisi olla tämä HAY marmoritarjotin, johon voisi laittaa tuoksukynttilän. Puunsävyjä näkyy meillä niin nojatuolin kuin ruokapöydän tuolin muodossa. Puu itsessään tuo valtavasti lämpöä sisustukseen ja mielestäni sopii täydellisesti muuten vaaleaan kotiin. Ihastuin tähän HAY Wooden Hand sisustuselementtiin, joka on omalla tavallaan hauska, mutta kaunis.

Joskus jokin huone voi olla malliltaan vaikea sisustaa tai saada valoisaksi ja avaraksi. Silloin kannattaa käyttää hyödyksi erilaisia peilejä tuomaan lisää avaruutta. Meiltä on löytynyt jo vuosikaudet vaikka minkälaisia peilejä oikeastaan kaikista muista huoneista paitsi keittiöstä ja neidin huoneesta. Niiden avulla tila kuin tila saa lisää valoa ja peilien kautta heijastuu kauniisti ikkunoista näkymää. Meiltä on löytynyt neliön ja suorakolmion muotoisia peilejä, mutta tällä hetkellä on kaksi pyöreää peiliä. Umbra Hub peilissä tyylikäs musta reunus kehystää peilin. 

Toivottavasti saitte tästä vinkkejä omaan sisustukseenne tai ihastuitte esittelemiini tuotteisiin!

Tunnelmallista syksyn jatkoa teille!  

 

Search